Ook mooi!

HWSO/HAK wil graag de kunst het algemeen en de muzikale kunst in het bijzonder promoten. 

Daarom publiceren we regelmatig van bevriende ensembles, koren, orkesten en solisten de concertinformatie op onze website.  Hieronder vind je de komende activiteiten.  Er is ook een archief pagina met publicaties in het verleden. 

2023

Stichting Nederlands Studenten Kamerkoor - 11 maart te Wageningen

Beste collega-vereniging,


Namens het bestuur van het Nederlands Studenten Kamerkoor nodig ik u uit voor onze voorstelling op 11 maart in Wageningen. Transparant is een zoektocht naar samenkomst. Van Hammondorgel en koor. Van zangers en publiek. Van muziek en beweging. Van genres.


Transparant is de laatste concerttournee onder leiding van Béni Csillag.

Kaartverkoop: https://nskk.nl/kaartverkoop/


Wagenings Kleinkoor - zaterdag 18 februari 2023 - Wageningen

Zangstudio Nieuwsbrief februari 2022.pdf

Naast dirigent van HWSO/HAK voor het seizoen 21/22 en een oratoriumvereniging in Rotterdam, ben ik artistiek leider van twee Stichtingen, namelijk Zangstudio Haarlem en Delft.

Regelmatig geven wij een nieuwsbrief uit over alle producties die op stapel staan. Zie het bijgevoegde pdf bestand. Je vindt er alle informatie over Cavalleria Rusticana (maart 2022) en volgende producties. Ook wordt er aandacht gevraagd voor crowdfunding, broodnodig in coronatijd. Veel plezier met lezen en hopelijk tot ziens bij een voorstelling!


Michel Poels

Klassieke muziek, maar toch anders

De Eerste Keer   - ‘Georgies Dream’

Klassieke muziek blijft een luisterding. Opera en enkele uitzonderingen daargelaten, moet de luisteraar het zonder beelden of andere fenomenen doen.

Het gevecht om daarin verandering aan te brengen is volop bezig.

De angst een niche-markt te worden speelt in de muziekcultuur.

De Fileco, een door de Wageningse musicus Cees Mobach bedacht woord, representeert een format waarin muziek, literatuur, film en

theater soepel, bijna ongemerkt in elkaar vloeien. Er zijn er de laatste jaren al heel wat gepresenteerd. Ze prikkelen de luisteraar en scheppen nieuwe contexten. Dit seizoen, na alle Covid-ellende, komen er drie.

Eerst is Gershwin aan de beurt, later volgen Monteverdi en Rachmaninoff.

 

Soms worden schandalig ontvangen stukken later een wereld-succes, of, omgekeerd, verdwijnen triomfantelijk ontvangen composities definitief van het wereldtoneel. In dit programma gaat het om een wereldpremière, waarin voor het eerst in de muziekgeschiedenis klassieke muziek en jazz succesvol met elkaar verweven worden. George Gershwin was 26 jaar toen hij zijn Rhapsody in Blue in 5 weken schreef. Het bracht hem onmiddellijk wereldfaam. Met muziek en film wordt ingezoomd op het ontstaan van de compositie. NewYork was, net als Parijs,

een kaleidoscoop van interessante en meeslepende ontwikkelingen.

Daar speelt ‘Georgies Dream’ zich af. Hoogtepunt van de voorstelling is de complete uitvoering van de Rhapsody in de oerversie voor 2 vleugels.

Pianosolisten zijn Mark Toxopeus en Luc Blommers.

 

Er is meer muziek, o.a. met vocalisten en het perfect in de stijl van Paul Whiteman spelende jazz-orkest ‘the New Black&White’ Dance Orchestra olv Bert van Ginkel. De gerestaureerde Grote Kerk op de Markt vormt een prachtig decor voor deze muziek-film-toneel voorstelling, die FILECO wordt genoemd. Via deze link kunt u een korte trailer bekijken: https://youtu.be/1SzmnNp-GEk

Algehele leiding en samenstelling; Cees Mobach

 

Vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober aanvang 20.00 uur

Locatie : Grote Kerk op de Markt, Wageningen

Kaarten:  bblthk.nl/fileco € 20,-  en aan de deur