Archief van Concerten

2018

Duitse romantiek was het thema van 2018. Met twee werken van Brahms ('Nänie' en de 'Haydn variaties'), de altijd mooie 8e Symfonie 'Unvollendete' van Schubert en het monumentale 'Te Deum' van Anton Bruckner.

2017-2014

2017 was zo Engels als maar mogelijk is, met het prachtige 'Magnificat' van Rutter, 'Crown Imperial' van Walton, de 'Enigma Variations' (Elgar) en 'In winter forest', gecomponeerd door Vaughan Williams. En niet te vergeten onze monumentale toegift 'Land of hope and glory'.

 

 


'The bells' in het Russisch was een belevenis tijdens onze concerten in 2016. Net als de 'Sacred pieces', 'Rhapsody in blue' en 'Nacht op de kale berg'. Een prima combinatie van vier spectaculair goede componisten: Rachmaninov, Tsjaikovski, Gershwin en Moessorgski. 

Na het concert van HAK in februari was het de beurt van HWSO om te schitteren in deze geweldige opera van Giacomo Puccini. Met bijdrage van Koorschool Midden-Gelderland en de medewerking van een aantal fantastische solisten.

 


Op 8 februari 2014 stond HAK voor het eerst in jaren zonder HWSO op de planken. Nou ja, niet helmaal zonder. Het koor werd begeleid door Mark Toxopeus op piano, Johan van Groenestijn op klarinet en Michael Ypma op viool. Thema: Shakespeare.

Hulp hadden we van Spelgroep Pantarijn, voor een aantal voordrachten.